VERS UNA NOVA INTERNACIONAL DE LA JOVENTUT


Lev Trotski


primavera de 1935


Lletra de L. Trockij al Secretariat Internacional de la Lliga Comunista.

versió catalana feta per Alejo Martínez – alejomp@lycos.es - des de: http://www.marxists.org/espanol/trotsky/ceip/escritos/Libro4/ContextHelp.htm.

També disponible en formats .doc i .pdf.L’actual discussió en el Buró d’Estocolm és de gran importància per al desenvolupament de la nostra organització juvenil. Atès que el representant del SAP es veu obligat a signar la declaració del nostre delegat, la situació sembla força favorable. Per tal d’obtenir els resultats desitjats, cal avançar fins al final sense fer la més mínima concessió. Totes les nostres seccions juvenils haurien de declarar que es neguen categòricament a col·laborar amb el Mot Dag, que, dit siga de pas, no permeté que el nostre delegat assistís a les trobades i participés en la vida de la seua organització.


Si els suecs accepten retirar-li el mandat a Mot Dag i ser representats directament, de moment no podrem fer una altra cosa que insistir en la nostra proposta de reorganitzar el Buró d’Estocolm de forma més equitativa. O siga, organitzar-lo d’acord amb l’actual correlació de forces, amb un buró constituït per cinc delegats (SI, França, Holanda, el SAP i Suècia).


Tal solució, inclús si triomfés, cosa no és completament segura, seria només un pas, atès que el futur de l’organització juvenil internacional es troba estretament lligat al desenvolupament de la Quarta Internacional.


La Carta oberta pro Quarta Internacional, quan haja estat signada, serà enviada, lògicament, al Buró d’Estocolm, o més precisament al buró que es constituirà demà.


Després de la creació del Buró pro Quarta Internacional, la joventut es reagruparà, naturalment, d’acord amb la seua posició política: a favor o en contra de la Quarta Internacional.


La proposta del camarada Held, de crear un secretariat provisional a París i convocar a una conferència internacional juvenil d’emergència, haurà de subordinar-se al progrés del treball anteriorment mencionat. Si fos possible cridar a una conferència de la Quarta Internacional en poc de temps, seria apropiat convocar, al mateix temps i en el mateix lloc, a una conferència de la joventut. Les raons són òbvies. Si no és així, caldria considerar la convocatòria d’una conferència de la joventut, independent, d’acord amb els recursos materials, tècnics i la resta de.

De totes maneres, si el Buró d’Estocolm es divideix definitivament, cosa que és molt possible, el SI, d’acord amb la joventut, haurà de garantir un secretariat provisional a París.